Aamiaisseminaari Syyskuu

15.9.2016, klo 8:30–11:30

Scandic Hotel Simonkenttä, kokoustila Espa

Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Syksyn ensimmäisen seminaarin aiheena on IT4IT

Ohjelma

8.30–9.00, Aamiainen kokoustila Pavilionin aula, 8. kerros
9.00–9.15, Tilaisuuden avaus ja itSMF:n uutisia
9.15–10.00, IT4IT – Mikä se on ja miten sitä käytetään, Aki Lähteenmäki Palveluarkkitehti, Co-founder, Justin Group Oy
10.00–10.30, Verkostoitumista ja kahvia
10.30–11.15, IT4IT – Käytännön kokemuksia, Tomi Lamminsalo ja Juha Kujala, Tieto
11.15–11.30, Tilaisuuden päätös ja verkostoitumista

IT4IT – Mikä se on ja miten sitä käytetään?

Aki Lähteenmäki

Open Groupin IT4IT-referenssiarkkitehtuuristandardi esittelee referenssiarkkitehtuuriin ja arvoketjuihin perustuvan toimintamallin liiketoimintaa tukevien IT-palveluiden hallintaan. Suhteellisen uusi ja tuore malli on saanut melko paljon huomiota osakseen ja mallia on esitetty jopa ITIL:n korvaajaksi. Tässä esityksessä käydään läpi IT4IT:n perusperiaatteet ja hyödyt sekä kuinka se toimii yhteen muiden viitekehysten ja parhaiden käytäntöjen kanssa.

Palveluarkkitehti, Co-founder Aki Lähteenmäki Justin Group Oy:stä on toinen Justinin perustajista ja toimii yrityksessä palveluarkkitehtina. Hän on työskennellyt palvelunhallinnan parissa eri rooleissa vuodesta 1998 alkaen. Akilla on kokemusta erikokoisten organisaatioiden ja niiden palveluiden, prosessien sekä työkalujen kehittämiseen liittyvistä tehtävistä tietoliikenteen, taloudenhallinnan, henkilöstöhallinnon ja IT-palveluiden alueilla.

IT4IT – Käytännön kokemuksia

Juha Kujala ja Tomi Lamminsalo

IT4IT on varsin tuore viitekehys, mutta Tiedossa siitä on jo kertynyt paljon hyviä kokemuksia. Juha ja Tomi käyvät läpi IT4IT:n perusteet ja esittelevät käytännön esimerkkejä viitekehyksen soveltamisesta sekä käyvät läpi IT4IT:n hyödyntämistä niin arkkitehtuurin kehittämisessä, projekteissa kuin palvelutuotannossakin.

Juha Kujala kehittää Tiedon IT-palvelutuotantoa arkkitehtuuri- ja viime aikoina erityisesti IT4IT-työvälineinään. Juhalla on aiempaa kokemusta niin startup-yrittäjyydestä, akateemisesta tutkimuksesta, kuin IT-palveluiden johtamisesta asiakasorganisaatiossakin.

Tomi Lamminsalo vastaa Tiedon ITSM-kuvioista. Töitä pyritään tekemään Lean- ja Agile-ajatuksia noudattaen. Tomi on työskennellyt palvelutuotannon ja portfolioiden parissa sekä transformaatiohankkeiden veturina.

 

Aki Lahteenmaki  Juha Kujala  lamminsalo

Aki Lähteenmäki, Juha Kujala, Tomi Lamminsalo