Aamiaisseminaari Tammikuu

12.1.2017, klo 08:30–11:15

Lisää kalenteriin 01/12/2017 08:30 01/12/2017 11:15 50 Aamiaisseminaari Tammikuu Scandic Hotel Simonkenttä (Simonkenttä 9, Helsinki), kokoustila Pavilion, Simonkatu 9, 00100 Helsinki false MM.DD.YYYY

Scandic Hotel Simonkenttä (Simonkenttä 9, Helsinki), kokoustila Pavilion

Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Aamiaisseminaari Tammikuu 2017

Aloitamme jälleen vuodenvaihteen jälkeen totuttuun tapaan suositut aamiaisseminaarimme hotelli Scandic Simonkentässä. Vuoden ensimmäinen aamiaisseminaari pidetään torstaina 12.1.2017 kokoustila Pavilionissa. Aiheena on tällä kertaa projektiportfolionhallinta ja sen ketterä kehittäminen.

Ohjelma:

Klo 8.30–9.00   Aamiainen

Klo 9.00–10.00   Mitä hyötyä on ketterästä portfolion hallinnasta, Maarit Laanti, Nitor

Klo 10.00–10.15   Verkostoitumista

Klo 10.15–11.15   Case Metso, Kehitysprojektien salkunhallinta: Näkemyksiä, kokemuksia ja oppeja, Vesa Kirjavainen, Metso

Puheenvuorojen ja puhujien esittely

Mitä hyötyä on ketterästä portfolion hallinnasta?

Onko ketteryys vain tiimitason juttu vai voiko ketteryydestä hyötyä muuallakin? Mikä ero on Leanillä ja ketterällä toimintatavalla? Miksi yrityksen portfolio kannattaa järjestää ketterästi, ja mikä tällöin muuttuu?

Ketterä portfolionhallinta on osa SAFe (Scaled Agile Framework) -raamia. Esitys pureutuu siihen miten ketterä portfolionhallinta voi edesauttaa ketterää toimintatapaa, ja hyödyttää yritystä.

Maarit Laanti toimii Nitorissa Lean- ja ketterän kehityksen sekä johdon konsulttina. Hän on väitellyt isojen organisaatioiden ketteryydestä ja julkaisee vieläkin uusia tutkimuspapereita vuosittain. Hän on SAFe (Scaled Agile Framework) -raamin kontribuuttori, ja kouluttajien kouluttaja eli SPCT4. Ennen uraansa Nitorilla Maarit toimi Nokialla 20 vuotta erilaisissa tuote- ja toimintamallin kehitystehtävissä.

Kehitysprojektien salkunhallinta: näkemyksiä, kokemuksia ja oppeja, Case Metso

Pohdintaa ja käytännön näkökulmaa globaalien kehityshankkeiden salkunhallinnan rakentamisesta, mitkä ovat olleet haasteet IT-palveluiden ja liiketoiminnan rajapinnassa, ja mitä on matkan varrella opittu.

Vesa Kirjavainen hallinnoi Metson globaalin IT:n hankesalkkua, ja kehittää prosessia ja työkaluja. Nykytehtäviä tukee aikaisempi kokemus mm. tietohallinnon vetämisestä, tuotekehityksen laatu- ja projektitehtävistä sekä johdon konsultoinnista.

Ilmoittaudu jo nyt vuoden ensimmäiseen aamiaisseminaariin tästä.