Aamiaisseminaari huhtikuu

14.4.2016, klo 8:30–11:30

Lisää kalenteriin 04/14/2016 8:30 04/14/2016 11:30 50 Aamiaisseminaari huhtikuu Scandic Hotel Simonkenttä, kokoustila Espa, Simonkatu 9, 00100 Helsinki false MM.DD.YYYY

Scandic Hotel Simonkenttä, kokoustila Espa

Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Tervetuloa huhtikuun aamiaisseminaariin!

Oletko kuullut uudesta EU:n tietosuojapaketista, johon kuuluu yleisesti sovellettava tietosuoja-asetus ja direktiivi, jonka säädöksiä aletaan soveltaa vuonna 2018?

Asetus tulee luomaan Euroopan unionille ajanmukaisen ja yhtenäisen kehyksen henkilötietojen käsittelyyn. Organisaation henkilötietojen käsittelyyn liittyvien toimintatapojen läpikäynti ja sopeuttaminen uutta asetusta vastaavaksi on hyvä aloittaa ajoissa, vaikka monet asetukseen sisältyvät velvoitteet sisältyvät jo nykyisin Suomen henkilötietolakiin. Henkilötietolainsäädännön säätämisen tarkoituksena on ollut erityisesti ehkäistä tietotekniikan ja uuden teknologian käyttöön liittyviä tietosuojariskejä, sekä varmistaa ja ohjata hyvän tietojenkäsittely- ja tiedonhallintatavan aikaansaamiseen.

Onko yrityksenne jo alkanut valmistautua asiaan, ja mitä tietojärjestelmien tietosuoja käytännössä tarkoittaa?  Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijoiden näkemys aiheesta, jotta voit valmistautua erittäin tärkeään asiaan!

Aamiaisseminaarimme ovat jäsenille maksuttomia, muilta veloitamme 50 €. Muistathan kuitenkin tehdä peruutusilmoituksen osoitteella event@itsmf.fi, mikäli et pääsekään paikalle. Muuten laskutamme järjestelykuluina 50 €, myös jäseniltä; tästä syystä ilmoittautumislomakkeella kysytään myös laskutustietoja.

 

Ohjelma

Klo 08:30 – 09:00 Ilmoittautuminen ja buffet-aamiainen

Klo 09:00 – 09:10 Tilaisuuden avaus

Klo 09:10 – 10:10  EU:n tietosuoja-asetus ja sen vaikutukset tietojärjestelmien suunnitteluun ja kehittämiseen, Jukka Lång, Head of Data Protection, Dittmar & Indrenius

Klo 10.10 – 10.30 Kahvitauko, verkostoitumista

Klo 10.30 – 11.30 Tietosuoja tietojärjestelmissä – käytännössä, Pasi Korhonen, F-Secure CSS

Tietosuoja pohjautuu tiedon suojaamisen periaatteisiin ja sitä tukeviin tietoturvakontrolleihin. Avaintekijät oikean suojauksen saavuttamiseksi on tunnistaa tiedon elinkaari, tiedon siirtyminen ja tallentaminen sekä tiedon käyttötapaukset. Esityksessä nostetaan esiin huomioitavia asioita, ja teoriaa tuetaan elävillä esimerkeillä.

Klo 11:30 Tilaisuuden päättäminen

Voit ilmoittautua tapahtumaan jo nyt täällä!

 

Puhujaesittelyt

Jukka Lång, Partner, CIPP/E, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy

DK-#662116-v1-Lång_Jukka 

Jukka Lång johtaa Dittmar & Indreniuksen Data Protection, Marketing & Consumers –praktiikkaa. Hän on työskennellyt yli 12 vuotta tietosuoja-asioiden parissa, aloittaen uransa tietosuoja-valtuutetun toimistossa tarkastajana. Jukka on ensimmäinen suomalainen asianajaja, jolle on myönnetty IAPP:n (International Association of Privacy Professionals) Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) –tietosuoja-sertifikaatti. Päätoimensa ohella Jukka opettaa tietosuojajuridiikkaa Helsingin yliopistossa sekä toimii asiantuntijajäsenenä useissa alan kehitystä luotaavissa työryhmissä.

Pasi Korhonen, F-Secure CSS, CISSP, CISM , CISA , CRISC, PCI QSA ja COBIT-f sertifioinnit

index

Pasi on kokenut tietoturvakonsultti ja -kouluttaja sekä tietoturvaprojektien projektipäällikkö. Hänellä on alan kokemusta 20 vuotta, joista 13 vuotta tietoturvatehtävistä monikansallisessa pörssiyhtiössä. Hänellä on erinomainen tuntemus riskien hallintamenetelmistä sekä tietoturvastandardeista ja -menetelmistä.