SIAM – Service Integration and Management SIG

Kuvassa ylärivissä vasemmalta alkaen Olga Antonova, Tiina Eronen ja Paula Määttänen ja alarivissä vasemmalta alkaen Tomi Uutela, Elina Kotilainen, Ari Luttinen ja Jussi Vuokko.


SIAM eli Service Integration and Management (Palveluintegraatio) SIG perustettiin keväällä 2016. Ryhmä pyrkii työssään vahvasti käytännönläheiseen ja mahdollisimman konkreettiseen lähestymistapaan. Ryhmä on tähän mennessä tutkinut SIAM:ia Suomessa sekä web-kyselyllä että haastattelututkimuksella. Ryhmän tavoitteena on tuottaa itSMF:n jäsenorganisaatioille konkreettisia ja käytännönläheisiä malleja SIAM:n käyttöönottoon ja johtamiseen.

Ryhmän nykyiset jäsenet ovat:

  • Jussi Vuokko, Sofigate (ryhmän vetäjä)
  • Olga Antonova, Sofigate
  • Tiina Eronen, Service-Flow
  • Elina Kotilainen, SOK
  • Ari Luttinen, Sanoma Pro
  • Paula Määttänen, Cognizant
  • Tomi Uutela, Posti

Ajankohtaista

23.8.2017 SIAM SIG palaa kesätauolta ja kokoontuu suunnittelemaan seuraavia vaiheita. Joakim Kockberg on ilmoittanut jättävänsä ryhmän ja keskittyvän itSMF Finlandin hallitustyöskentelyyn. Joakimin tilalle astuu Elina Kotilainen SOK:lta. Työn seuraavista vaiheista tiedotetaan myöhemmin tällä sivulla!

3.7.2017 SIAM SIG:n artikkeli julkaistaan itSMF Internationalin Forum Focus -lehdessä. Klikkaa tästä päästäksesi julkaisuun.

11.5.2017 SIAM-lopputyö julkaistaan. Syventävä SIAM-selvitys käyttäjäorganisaatioihin on julkaistu nimellä ”Service Integration and Management (SIAM) Practices and Four Case Studies of Finnish Companies”. Työ on julkaistu tämän sivuston dokumenttiosiossa.

9.5.2017 SIAM Dashboards -projektin päätösesitys. Loppuesitys projektin lopputuotoksista pidettiin ja projekti päättyi. Lopputulokset ovat nähtävissä tämän sivuston dokumenttiosiossa.

5.5.2017 SIAM-lopputyö kielitarkastukseen. Syventävä SIAM-selvitys käyttäjäorganisaatioihin on siirretty Metropolia Ammattikorkeakoulun kielentarkastukseen. Opiskelija Otso Virri tulee esittelemään selvityksen tulokset itSMF Finlandin tilaisuudessa erikseen ilmoitetusti.

20.4.2017 SIAM Dashboards -projektin ohjausryhmä kokoontuu. Kaikki haastattelut on järjestetty ja näkemys dashboardeista on olemassa. Opiskelijat viimeistelevät työtä SIAM SIG:n kommenttien mukaisesti.

5.4.2017 SIAM SIG:n kevään suunnitteluilta. SIAM SIG kokoontuu suunnittelemaan loppukevään ja kesän toimenpiteitä sekä tuottamaan materiaalia käynnissä oleviin yhteisprojekteihin Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.

27.3.2017 SIAM Dashboards -projektin ohjausryhmä kokoontuu. Projekti etenee suunnitelmien mukaisesti. Opiskelijat (Harri Palomäki, Markus Heinonen ja Myung Youm) ovat käsitelleet teoriaosuuden ja ensimmäinen asiakashaastattelu on pidetty. Seuraavat haastattelut järjestetään lähiviikkoina, jonka jälkeen työ vedetään yhteen. Seuraava ohjausryhmän kokoontuminen on 20.4.2017 ja projektin päätöskokous 10.5.2017.

19.1.2017 SIAM Dashboard -projektiryhmä on perustettu. Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa on sovittu SIAM Dashboards -yhteistyöprojektista, jonka tavoitteena on kartoittaa ja dokumentoida toimivat ja hyvät mittarointityöpöydät SIAM-toiminnan koordinoimiseksi ja mittaamiseksi. Työ käynnistyy kick-offilla ydin-projektiryhmän ja opiskelijoiden kanssa 6.2.2017.

10.11.2016 SIAM-kyselyn tulokset julkistettiin itSMF:n vuosikonferenssissa. Jussi Vuokko esitteli kyselyn tulokset ja kertoi SIAM-tutkimuksen tulevista vaiheista. Otso Virri esiintyi tilaisuudessa ja kertoi miten hän tulee työstämään lopputyötään. Esitys löytyy täältä ja kyselyn tulokset tämän sivun julkaisuosiosta kansiosta ”1. Web-kysely jäsenorganisaatioille”.

10.10.2016 Yhteistyö Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa aloitetaan. Opiskelija Otso Virri aloittaa lopputyön SIAM:sta, joka käsittää SIG:n SIAM-tutkimuksen toisen vaiheen. Organisaatiot, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan tutkimukseen lähdetään kartoittamaan. Mikäli haluat osallistua tutkimukseen haastateltavana, ole yhteydessä sähköpostitse Otsoon: Otso.Virri@metropolia.fi.

30.8.2016 SIAM-tutkimuksen toinen vaihe käynnistyy. Yhteistyömahdollisuuksien kartoitus oppilaitoksista aloitetaan. Ilmoitus Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoille avoimesta paikasta julkaistaan.

16.8.2016 SIAM-kyselyn vastausaika päättyy. Jäsenkysely suljetaan ja SIAM SIG ryhtyy analysoimaan tuloksia. Tulokset tullaan julkistamaan itSMF:n vuosikonferenssissa marraskuussa. Jäsenkyselyn vastaajapalkinnon lipun itSMF:n vuosikonferenssiin voitti Kaisa Selkokari Microsoftilta – onnea Kaisalle!

20.6.2016 SIAM-kysely julkaistaan. Jäsenkysely on lähetetty kaikille itSMF Finlandin jäsenorganisaatioille. Kysely sisältää 10 kysymystä SIAM:iin liittyen ja kolme taustakysymystä.

11.4.2016 SIAM SIG aloittaa toimintansa. Ryhmä on aloittanut toimintansa järjestäytymiskokouksella. Ryhmän vetäjäksi valittiin Jussi Vuokko ja päätettiin ryhmän toiminnasta. Ryhmä päättää käynnistää toimintansa SIAM-tutkimuksella, jonka ensimmäinen vaihe käsittää SIAM-kyselyn itSMF:n jäsennorganisaatioille.


SIAM-tutkimus

SIAM SIG toteuttaa SIAM-tutkimusta Suomessa, joka pyrkii käsittelemään SIAM:ia kokonaisuudessaan ja muodostamaan konkreettisia lopputuloksia itSMF Finlandin jäsenorganisaatioille. Tutkimuksen tavoitteena on mm. saavuttaa kokonaisnäkemys siitä, mikä on SIAM:n toteuttamisen taso Suomessa, miten organisaatiot näkevät SIAM:n osana toimintaansa, millä keinoin SIAM:a hyödynnetään liiketoiminnassa sekä miten edelläkävijäyritykset ovat edenneet SIAM-käyttöönotoissa. Tutkimus koostuu osista, joihin voit tutustua alla.

#NimiAjanjaksoTavoiteTilanne
1Web-kysely jäsenorganisaatioille5/2016 - 9/2016Ymmärtää miten yritykset näkevät SIAM:n ja mikä on SIAM:n toteuttamisen taso Suomessa sekä pohjustaa syventävää tutkimusta. Kvantitatiivinen kartoitus, jossa hyödynnettiin web-kyselyä.Kysely suoritettu ja tulokset analysoitu. Tulokset löytyvät tämän sivuston julkaisuosiosta. Työ on päättynyt.
2Syventävä SIAM-selvitys käyttäjäorganisaatioihin10/2016 - 5/2017Luoda kokonaiskuva SIAM:iin liittyvistä parhaista toiminnallisista käytännöistä yritysten käytössä Suomessa ja luoda suositus SIAM:n hyödyntämisestä liiketoiminnan tukena. Selvitys suoritetaan yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa opiskelijalopputyönä. Kvalitatiivinen kartoitus, jossa hyödynnetään kohdennettuja haastatteluja.Lopputyön teoriaosuus on työstetty. Haastattelut yritysten kanssa on saatettu päätökseen ja haastattelut on puhtaaksikirjoitettu. Työn yhteenveto ja lopputulokset on kirjattu. Työn sisältö on viimeistelty. Työ on kielentarkastettu. Työ on valmis ja julkaistu. Työ on päättynyt.
3SIAM-dashboardit2/2017 - 5/2017Kartoittaa ja dokumentoida hyviä esimerkkejä toimivista SMO/SIAM Dashboardeista yritysten käytössä. Työ suoritetaan yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa ITSM-projektityönä.Haastattelut ja siihen liittyvä analyysi on valmistunut ja projektin lopputulokset on esitelty. Tulokset löytyvät tämän sivuston julkaisuosiosta. Projekti on päättynyt.
4Suunnitteilla8/2017 - 12/2017 (arvioitu)Suunnitteilla.Ei aloitettu.

Aikajanalla työ on edistynyt seuraavasti:


Julkaisut

 


Osallistu ryhmän toimintaan

Oletko kiinnostunut SIAM-SIG:in toiminnasta? Haluatko osallistua ryhmän työhön? Ota yhteyttä!

Tutustu itSMF:n muihin SIGeihin

Miksi konferenssiin kannattaa osallistua?

Katso, mitkä organisaatiot olivat edustettuina viime vuonna. Tänä vuonna haluatte olla varmasti mukana!

Tiukkoina taloudellisina aikoina jokaista investointia kannattaa miettiä tarkoin. itSMF Finlandin vuotuinen konferenssi tarjoaa selkeän arvon investointisi vastikkeeksi. Kahden päivän aikana kuulet lukuisia käytännön esimerkkejä siitä miten organisaatiot ovat onnistuneet alentamaan kustannuksia ja samalla parantamaan tehokkuutta IT-palveluiden tuottamisessa. Konkreettisia hyötyjä konferenssiin osallistumisesta ovat:

1. Eväitä eurojen säästöön. Kuulet mikä saa projektit onnistumaan ja kuinka parhaiden käytäntöjen avulla voit säästää koko joukon euroja.

2. Näe ja koe. Osallistu esityksiin ja työpajoihin, joissa saat ajatuksia mistä konkreettisia säästöjä syntyy.

3. Saavuta kilpailuetua. Voit auttaa organisaatiotasi oppimalla toimialan johtavilta toimijoilta. Voit jakaa tietoa asiakkaillesi, esimiehillesi ja kollegoillesi omassa organisaatiossasi konferenssin jälkeen.

4. Jaa ideoita parhaiden kanssa. Verkostoidu kollegoiden kanssa, jaa kokemuksia ja opi muiden kokemuksista.

5. Kehity palvelujohtamisen huippuammattilaiseksi. Opi parhaiden käytäntöjen ja IT-palvelujohtamisen strategiat ja muutoksen mahdollistavat toimenpiteet kokeneilta konkareilta.

6. Opi esimerkeistä ja tehdyistä virheistä. Kuulet ja näet kuinka yritykset ovat saaneet pysyviä muutoksia aikaan. Mikä toimii ja mikä ei. Varmista, että saat kaikki tehot irti tekemistäsi IT-palvelujohtamiseen liittyvistä investoinneistasi.

7. Johda. Täytä reppu käytännön opeilla ja jaa niitä omassa organisaatiossasi.

8. Hyödynnä teknologiaa. Kuulet ja näet kuinka uusinta teknologiaa hyödyntämällä sinun organisaatiosi voi saavuttaa huomattavaa toiminnan tehostamista.

×
Tilaa itSMF Finlandin uutiskirje

Yhteystietoni

 

Verification

×